AER NE-CONDITIONAT

Ne-am indepartat de natura; am pierdut o resursa enorma de energie. In loc de o briza racoroasa, un jet de aer inghetat – numit, nu degeaba, conditionat… In loc de umbra copacului, capota fierbinte a masinii. In loc de iarba sub talpi – asfalt, tocuri si podele. In loc de cerul nesfarsit, plafonul cubiculului.

Suntem “conditionati de conditiile” pe care am crezut ca le-am imbunatatit.

Am incercat sa ne facem viata mai usoara: civilizatia si tehnologia pe care le-am dezvoltat ca pe niste proteze ne-au limitat pana la urma. Am devenit dependenti de “remote control”, de butoane, de click-uri. Si suntem foarte nervosi cand acestea nu raspund instantaneu.

Totusi procesele naturale au loc in timpi mai generosi. Planta care iese din pamant, se inalta in aer, se dezvolta la caldura soarelui, se hraneste cu apa are un fel de ragaz: adica are timp sa inmagazineze toata energia buna. Putem si noi sa beneficiem de asta. Putem sa mai reglam din deficit. Sa mai inchidem drena. In natura, printre plante, putem sa ne recuperam apararile de baza. Sa consumam energia distilata, esenta de vitalitate.

Bine-venita ca o gura de aer proaspat, aer de sus…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.