Ghidul unei zile bune

… nu contine nicio reteta! Nu va spunem ce sa faceti, cum si cand si nici ce. Nu va spunem nici unde sa mergeti. Aveti deja cel putin 500 de notificari in retelele de socializare, in telefoane, in laptopuri – v-au spus toti tot.

Poate ati obosit sa vi se spuna (poate nu… dar just in case), sa vi se tot jaloneze existenta in cele mai mici detalii: ce sa mancati, cand, ce antrenor sa angajati, ce sala, ce haine, ce branduri, ce emisiuni, ce muzica, ce snack, ce service, ce sa-i spuneti sefului, ce sa-i spuneti colegului, cum sa-l incurajati pe junior, unde sa mancati curcan la pranz, cum sa scrieti un mail, o suta de mailuri, cand sa le trimiteti, unde sa mergeti la shopping, ce camasuta sa poarte copilul, ce joc sa joace, ce joc sa nu joace, cat sa stea pe iPad, cand sa se culce, ce seminte de pin sa puneti in friptura, cum se fac fotografiile, cum se face un site, care e bun, care nu, cum sa va faceti asigurari – tot. Vi s-a spus tot.

Toate filosofiile sunt rezumate intr-o fotografie buna cu un titlu inteligent, toate meseriile au un manual gratuit de DIY scurt, toate spectacolele sunt accesibile, toate cartile sunt gata de colorat, toate canalele functioneaza…

Poate ca ghidul unei zile bune e un ghid care nu va arata nimic. Nu va indica si nu va contureaza nimic. Va lasa sa descoperiti ceva. Va ingaduie aceasta mare satisfactie.

De a descoperi singuri ceva.

 

Photo by Aki Tolentino 

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.